Mobil nyelvváltó

A hálószobai lámpák titokzatos fényei

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Hálószobánk a lakás vendégeink elől elzárt területe, amely stílusunk és hangulatunk szerint lehet romantikus, meghitt, sejtelmes, meleg, vonzó, megnyugtató, pihentető, vagy akár extravagáns. Hálónk legyen bármilyen stílusú is, amikor lemegy a Nap, a világítás hangulata és minősége határozza meg a teret. Ne feledjük, hogy a hálószobai lámpák tervezésekor a nyugodt pihenés feltételeit megteremtő fények mellett érdemes a kissé erősebb fény lehetőségét is biztosítani.

Marion_2446

Kép: Marion 2446: Exkluzív megjelenésű, modern stílsusú mennyezeti lámpa beépített energiatakarékos LED fényforrással. 28 cm átmérőjű, króm színű, fémből készített test és üveg lámpabúra, . A beépített LED fényforrás A+ energiaosztály besorolású és 12W teljesítmény mellett 1080 lumenes fényerőt és 4000 Kelvines, természetes fehér színű fényt biztosít. 5 év garanciával. A lámpatestben a fényforrás nem cserélhető!

A hálószobai világítás megtervezésekor elsőként határozzuk meg, hogy milyen típusú hangulatban tudunk a legjobban pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni, majd ennek ismeretében válasszuk ki a LED-es vagy nem LED-es lámpákat és izzókat.

A térben a központi, általános világítás lesz a fő fényforrás egy mennyezeti lámpa vagy függeszték formájában, így kiegészítő világításként a visszafogott, elsősorban lágy, szórt fényeket biztosító éjjeli lámpákat részesítsük előnyben.

Joel_2270

Kép: Joel 2270: Klasszikus megjelenésű mennyezeti lámpa 3 db foglalattal. 35 cm lenyúlású, 68 cm átmérőjű, bronz színű fém test üveg lámpabúrákkal. A lámpatest E27-es fogalatkialakítású, max. 3x 60W teljesítményű fényforrásokkal használható.

Amennyiben hálószobánkban a romantikus érzést szeretnénk erősíteni, válasszunk egy önmagában is bútordarabnak számító, díszes függesztéket. Az ágytakaró, a puha szőnyeg, a meleg, szőrös takaró és egy szépen megvilágított, hangulatos kép mind-mind segíti napi fáradtságunk levezetését.

Madeleine_7048

Kép: Madeleine 7048: Klasszikus megjelenésű csillár 5 db foglalattal. 118 cm lelógású, 53 cm átmérőjű, króm színű fémből és fehér színű műanyagból készített szerkezet, IP20-as védettséggel. A lámpatest E14-es foglalatkialakítású, 5x max. 40W teljesítményű energiatakarékos izzókkal is használható.

Az éjjeli szekrényre akár magasabb éjjeli lámpát is helyezhetünk, mellyel elegáns megjelenésű, kiemelt szerepet tulajdonítunk az ágy melletti területnek.

Meda_2907

Kép: Meda 2907: Exkluzív megjelenésű éjjeli lámpa 1 db foglalattal. 48 cm magas, 30 cm búraátmérőjű, ezüst színű fémből készített test és lámpabúra. A lámpatest E27-es foglalatkialakítású, max. 60W teljesítményű energiatakarékos LED fényforrásokkal is használható.

Flossi_8812

Kép: Flossi 8812: Klasszikus megjelenésű éjjeli lámpa 1 db foglalattal. 32 cm magas, bronz színű fémből készített lámpatest 16 cm átmérőjű, diszkrét bronz mintás, fehér opálüveg búrával. A lámpatest E14-es foglalatú, max. 40W teljesítményű halogén vagy energiatakarékos fényforrással használható.

Ha az olvasáshoz koncentráltabb fényre van szükségünk, tegyünk az ágy fölötti oldalfalra olvasó lámpát. Válasszunk a karos, irányítható megoldások közül és úgy helyezzük el őket, hogy a felkapcsolt lámpa fénye partnerünk pihenését ne zavarja.

Larkin_6530

Kép:Larkin 6530: a fehér búra alatt E-27 foglalattal, a flexibilis olvasókarban pedig beépített LED-es fényforrás rejtőzik, 205 lumen fényerősséggel és meleg fehér színhőmérséklettel.

A hálószoba fal-, és kiegészítők színválasztásakor is fókuszáljunk a pihenést elősegítő színekre, a földszínekkel, s a természet halványzöld árnyalataival nyugtató, pihentető környezetet teremthetünk.