Mobil nyelvváltó

Egészség vagy design? – Milyen a legjobb lámpa a babaszobába?

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Mióta elhatároztátok, hogy babát szeretnétek, biztos folyton beleütköztök a kérdésbe: milyen babakocsit, kiságyat, pelenkázót... válasszunk. Manapság nem egyszerű jó minőségű és egyben a trendeknek is megfelelő terméket találni. Ezen kívül egy témát különösen hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni, ugyanis a gyerekszoba fényminőségére kevesen gondolnak. Viszont „szemünk fénye" féltő gondoskodást igényel, ezért a gyereklámpa kiválasztása is gondos előkészítést, tudatosságot kíván.

Abc_4608

Kép: Abc 4608: Gyerekszobai mennyezeti lámpa 3 darab foglalattal, 3D betűkből álló, színes lámpabúrával. 35,5 cm átmérőjű, fém és műanyag búra, kék színű, fém lámpatest. A lámpatest E14-es foglalatú, max. 40W teljesítményű halogén és energiatakarékos fényforrásokkal használható.

Az első kérdés a színhőmérséklet kiválasztása, azaz, hogy a gyerekszobai lámpa izzója hideg, meleg, vagy pedig természetes fehér színű legyen. A hideg fény kékes, kissé erősebb, kiemelő hatást kelt, így kiválóan alkalmas a fürdőszobai tükör, és konyhai pultmegvilágításra. A természetes fehér nevénél fogva a természetes napfény „színe", a meleg fehér pedig lágyabb és kissé sárgásabb fényt ad. A baba,- illetve gyerekszobába érdemes inkább meleg fehér fényforrású lámpát választani, melyet az izzók dobozain a cca. 2700K – 3500K érték jelöl. 

Babette_4545

Kép: Babette 4545: Gitár formájú dekorációs fali gyerek lámpa beépített energiatakarékos LED izzóval. 40 cm széles, 15 cm magas, fém és műanyag kombinációjú, fehér színű lámpatest DC 5V működéssel, IP20-as védettséggel. A beépített LED izzó A+ energiaosztály besorolású és 14W teljesítmény mellett 840 lumen fényerőt és 4000 Kelvines, természetes fehér színű fényt biztosít. A lámpatestben a izzó nem cserélhető. 5 év garanciával.

A színhőmérséklet mellett a fény erősségére is figyelnetek kell, hiszen a babák szeme még nagyon érzékeny, így az erős fényt érdemes kerülni. Ha lehetőségetek van rá, akkor inkább fényerőszabályozható lámpát válasszatok, hogy az éjszakai síráskor a teljes sötétségből csak fokozatosan világítsuk be a szobát. Ez csecsemőkorban még azt jelenti, hogy mi, szülők megyünk a gyermekünkhöz, viszont a gyermek növekedésével fel kell készülnünk arra, hogy akár ők fognak átsétálni hozzánk a sötétben. Hogy ezek a „látogatások" balesetmentesen zajlódjanak le, érdemes beszerezni egy nyomásra bekapcsolható, úgynevezett „push light" gyereklámpát, mellyel biztonságosabbá tehetjük az éjszakai közlekedést.

Push_light_4703

Kép: Push light 4703: Modern megjelenésű, elemmel működtethető éjszakai irányfény beépített energiatakarékos LED fényforrással. 10 cm átmérőjű, fehér színű műanyag lámpatest és opálszínű, nyomógombos lámpabúra. A beépített, 0,3W teljesítményű, energiatakarékos LED fényforrás nem cserélhető! A dekor lámpa külön megvásárolható 2 db 1,5V-os AA típusú elemmel működtethető.

Szülőként tudjuk, hogy ezek mellett nagyon fontos, hogy gyermekünk a lehető legvarázslatosabb miliőben nőjön fel, ez is sarkallt bennünket arra, hogy saját tervezésű gyereklámpáinkkal a gyerekszoba fénye lehessünk. „A lámpák grafikáinak tervezése során főként az állatvilág inspirált. Olyan szerethető motívumokat alkottam meg, melyek minden gyerekszobát vidámabbá tesznek."
Az állatmintás lámpáink tervezése mellett a gyermekek állatszeretetre nevelésén túl, a motívumok fejlesztő hatása is szólt. A minták nem egy kész történetet jelenítenek meg, többféle mese szőhető belőlük, mellyel játszva gondolkozásra ösztönözzük gyermekeinket.

Leon_4568

Kép: Leon 4568: Designed by Rábalux for you: a Rábalux saját tervezésű gyereklámpája. Gyerekszobai függeszték 1 db foglalattal. 100 cm lelógású, műanyag szerkezet és színes mintás, 42 cm átmérőjű lámpabúra. A függeszték E-27-es foglalatú, max. 60W teljesítményű energiatakarékos fényforrással használható.

Összegezve, valamennyi szükséges tárgy beszerzésekor körültekintően kell utánajárnotok, hogy biztosan rátaláljatok az ár-érték arányban megfelelő, divatos és egyben minőségi eszközökre. A világítótestek piacán már garantáltan jó helyen jártok, ha Rábalux saját tervezésű, minden európai szabványnak megfelelő, trendi, és egyben fejlesztő hatású mintákkal festett gyereklámpáit választjátok. A LED-es és nem LED-es dekor- és gyereklámpáinkat megtaláljátok weboldalunkton a Gyerek lámpa kategóriában, valamint viszonteladói partnereinknél. Választhattok fali, asztali, mennyezeti lámpát, függesztéket vagy praktikus éjszakai fényt.