Mobil nyelvváltó

A lámpa nem csak fényt, stílust is ad otthonodnak

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

A világítás a barlangokat beragyogó fáklyák megalkotása óta fontos része civilizációnknak és már a középkor módosabb háztartásaiban is fontos volt a gyertyatartók formája és díszítettsége.  Nem meglepő hát, hogy ma a 21. században stílusokról, funkciókról és anyagokról is beszélnünk kell, ha lámpákról van szó.

lámpa és stílus

Elvárások és fények

Az elsődleges szempont a választás során az, hogy a lámpa fényt adjon, annyit és olyat, amit az adott helyiség vagy funkció megkíván. Emellett azonban ma már alapvető, hogy legyen mutatós, a lakás vagy iroda stílusába illeszkedő, egyes esetekben meghatározó látványelem, máskor pedig láthatatlan fényforrás. A megjelenés mellett a műszaki tartalom is egyre lényegesebb szempont a lámpa választásnál.  Az energiatakarékos és az okos otthonokba integrálható lámpa felel csak meg a modern lakberendezési igényeknek.

Vagyis egy világítótest ma stílusos, funkcionálisan kifogástalan, környezetbarát és smart home kompatibilis. Ez a minimum, amelynek új kollekciónk minden darabja megfelel, sőt ennél sokat többet tudnak!

Az étkezők mennyezeti megvilágítása stílusos, divatos és energiatakarékos függesztékkel.

Az étkezők mennyezeti megvilágítását stílusos, divatos és energiatakarékos függesztékkel oldhatjuk meg. A LED lámpa ma már nem kompromisszum.

Funkció és lámpa

A lakberendezésben is fontosak a trendek, a divat, ám szemben a ruhatárral, amit akár évente lecserélhetünk, a bútorok, lámpák és dísztárgyak évekig, akár évtizedekig velünk maradnak.  Lényeges, hogy olyan darabok kerüljenek be a lakásba, melyeket hosszú időn át szívesen használunk. A minimalista irányzatban gyakoriak a rejtett fényforrások, itt kevésbé hangsúlyos a lámpa formája, sokkal inkább a technikai paraméterek lesznek a mérvadóak. A mostanában szintén sokak által kedvelt skandináv stílus azonban gyakran látványelemként használja a világítótestet, ebben az esetben a lámpa nem csupán illeszkedik a térbe, hanem meghatározza azt. Sőt egyre népszerűbb trend, hogy a lámpatest mellett maga az izzó is szerepet kap.

Indusztriális ugyanakkor játékos, különleges izzókhoz is ideális lámpa nagyobb terek világítására.

Indusztriális ugyanakkor játékos, a különleges izzókhoz is ideális lámpa az elsősorban nagyobb terek bevilágítására javasolt Svens.

És lőn világosság!

Egy szoba hangulatát a benne használt színeken túl a világítás határozza meg. Amire a fény irányul az óhatatlanul hangsúlyossá válik, és ahonnan a fény érkezik az is kiemelkedik környezetéből. Éppen ezért a mai lakberendezés az álló-, asztali és dekorlámpákat előszeretettel használja a tér strukturálására és a stílusjegyek kiemelésére. Különösen igaz ez a maximalista irányzatra, amit a műalkotás jellegű bútorok és az izgalmas felületek jellemeznek. Az ebben a stílusban berendezett otthonok fényforrásban gazdag tereket kívánnak, akár meglepő anyagú vagy formájú lámpákkal.

 Füstüveg lámpa és izgalmas formájú mennyezeti lámpa a maximalista stílushoz.

A füstüveg lámpa a modern stílusú otthonok remek kiegészítője. A különleges formák a maximalista lakberendezés népszerű elemei.

Nagyobbat, szebbet, izgalmasabbat

A lakberendezésben az egyre nagyobb méretű lámpák, látványos armatúrák dominálnak. Ez a trend az intézmények, nagyobb csarnokok kialakításánál alakult ki, majd szivárgott be a lakáskultúrába. A méretes világítótestek nemcsak nagyságukkal, hanem izgalmas formáikkal és látványos anyagaikkal is kiemelkednek a térből. Ennek a trendek felel meg az újszerű anyaghasználat is, ami a tükrös fémfelületek, az aluhab búrák és a „smoky”, vagyis füstörs üvegek felhasználásával jelenik meg kínálatunkban.

 Színezett üvegbúrával készült mennyezeti lámpa.

A színezett üvegbúra több formában és méretben áll rendelkezésre, a modern nappalik, étkezők tökéletes darabjai ezek az izgalmas lámpák.

Most és mindörökké

Vannak örök darabok és változó igények, és ez a kettő, ha jól választunk nem zárja ki egymást. Megújulhat egy enteriőr úgy is, hogy a nagy bútorok maradnak és kiegészítőkkel, na meg lámpákkal frissítjük fel azt. A világítás áthangolása, akár új olvasó- vagy hangulat lámpákkal sokkal olcsóbban, kevesebb fáradtsággal és szakemberek bevonása nélkül is megtörténhet. Nemcsak az állandó fényeket használhatjuk ilyenkor, hanem hordozható lámpa is előkerülhet, aminek segítségével akár napszakonként átalakulhat a tér. Könnyebb stílusban maradni lakberendező nélkül is, ha nem egy-egy darabot vásárolunk egy típusból, hanem egy termékcsaládból választjuk ki a lámpákat, így az egész lakást egységes stílus jellemzi majd.

 Mennyezeti lámpa, falikar és állólámpa is tagja a Ghita családnak, így minden funkcióban használható

Mennyezeti lámpa, falikar és állólámpa is tagja a Ghita családnak, így minden funkcióban használható a letisztult vonalú termékcsalád.


Alakítsd át otthonod, teremts ragyogó és egyedi enteriőröket új, stílusos lámpáinkkal, fedezd fel a Rábalux új őszi lámpakollekcióját!